EBEC Lund, Ingenjörstävling i Case study och Team design med ÅF



BEST Lund tillsammans med ÅF inbjuder dig till tävling i Case study eller Team design. Vinnarna går vidare till den nordiska finalen i Stockholm 1-5/4 med möjlighet att avancera till den europeiska finalen i Zagreb senare i år. (Resor och uppehälle är betalt)

EBEC (European BEST engineering competition) är Europas största ingenjörstävling och varje år deltar mer än 5000 studenter från över 80 europeiska universitet.

EBEC Lund är första omgången för tävlingslystna LTH studenter. Ni studenter tävlar i lag om fyra i antingen kategorin Case study eller Team design.

Case study innebär att ni teoretiskt ska ta fram en lösning på ett verkligt eller fiktivt problem. Er lösning ska sedan presenteras för en jury som korar en vinnare.

I Team design ska det istället tas fram (byggas) en produkt som ska klara vissa krav, till exempel ett mindre fartyg som ska kunna transportera så mycket vikt som möjligt. Även här koras vinnaren av en jury.

Tävlingen äger rum under en skoldag och ni har ca fyra arbetstimmar på er att lösa uppgiften. Under lunchen håller ÅF ett lunchföredrag där ni bjuds på lunch. Kaffe och fika kommer att finnas tillgängligt under hela dagen.

Även icke deltagare är varmt välkomna till lunchföredraget! Föranmäl er på teknologkårens hemsida för att säkra en gratis lunch!

Preliminärt dagsschema ser ut som följer

09.00 Samling, genomgång av tävlingsregler mm
10.00 Tävlingsstart
12.00 Lunchföredrag med ÅF
13.00 Tävlingstid
15.00 Presentationer
18.00 Resultat/Prisutdelning

Ta chansen att sätta dina kunskaper på prov! Anmäl ditt lag idag på best.eu.org

Mer info om tävlingen och anmälningsproceduren hittar du på http://best.tlth.se/